karynnanka
988 poze   7786 vizite

Shiva

Shiva (Sanscrită: शिव, Hindi: शिव, cunoscut şi sub numele Siva; se scrie Śiva în transliteraţia oficială IAST) este o formă a lui Ishvara sau Dumnezeu în religia hindusă, mai ales în screrile vedice târzii. De asemenea, este zeul suprem în şaivism, una din ramurile principale ale hinduismului practicat în India.

Aparţinând trinităţii divine Trimurti, Shiva este zeul distrugerii, în timp ce Brahma este creatorul, iar Vishnu păstrătorul şi conservatorul. Chiar dacă reprezintă distrugerea, Shiva este văzut ca o forţă pozitivă a Universului, deoarece distrugerea este în hinduism urmarea firească a creaţiei.

Filosoful Adi Sankara interpretează numele lui Shiva, spunând că înseamnă "Cel care purifică pe oricine îi rosteşte numele" sau "Cel pur".Dansul este cea mai frumoasã artã, pentru cã el nu este traducerea sau abstractizarea vietii; el este viata însãsi" (Havelock Ellis). La indienii antici dansul însemna geometria ideala a formei, îngemãnarea artelor, dar în acelasi timp dinamism. SHIVA, simbolul mitologiei hinduse, considerat sursa oricãrei activitãti era si Printul suprem al dansului. El dansa fãrã încetare, dansul lui simbolizând forta creatoare a naturii. Cele 108 stiluri inventate de SHIVA s-au transmis pânã la învãtatul BHARATA, autorul celebrului tratat (6.000 de versuri) despre dans, poezie si teatru.
shiva
shiva
shiva
shiva
shiva
shiva
004Shiva_lingam
004Shiva_lingam
9_nathas_s
9_nathas_s
041206005712_shiva_with_a_trident
041206005712_shiva_with_a_trident
ardhanareshwara_tm
ardhanareshwara_tm
BabySleepingShiva
BabySleepingShiva
brahma_vishnu_shiva_tm
brahma_vishnu_shiva_tm
chennai_28
chennai_28
datta_745
datta_745
devi_trinity_tm
devi_trinity_tm


Comentarii album • 1
sindoora92 23 ianuarie 2010  
foarte frumos
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.